Třebíč: Komunitní centrum MORAVIA je otevřené

19.01.2020 15:55

V pondělí 13. ledna 2020 proběhlo za účasti zástupců investora, Města Třebíče, kraje Vysočina, zhotovitele stavby firmy TOMIreko, s.r.o. a provozovatele organizace STŘED, z. ú. slavnostní otevření nově zrekonstruované budovy Komunitního centra Moravia na ulici Smrtelné v Třebíč.

Třebíč: Komunitní centrum MORAVIA je otevřené
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stavební a dokončovací práce byly hotové v termínech nákladem více jak 50 milionů a prostory jsou nyní připravené pro rozjezd a první aktivity jak zástupců sítě sociálních služeb, tak široké veřejnosti.

První návštěvníci využili dne otevřených dveří, který pořádalo Město Třebíč v pondělí třináctého ledna po slavnostním otevření. Mnozí ocenili zachování původní architektury a pamětníci si připomněli spojení budovy s více názvy: Před rekonstrukcí Kino Moravia, dříve také Bio Moravia, Kino Stadion, Kino Svět, Kino Sputnik.  

Od 25. ledna 2020 bude možnost navštívit nové Komunitní centrum Moravia hned v rámci několika akcí pro veřejnost: Víkend pro všechny, dva dny plné prohlídek, hudby, pohybu a povídání proběhne v sobotu 25. a v neděli 26. ledna 2020, od 10 do 17-ti hodin. Navazovat bude Týden otevřených dveří pro veřejnost, a to od pondělí 27. ledna do čtvrtka 30. ledna 2020, v době od 13 do 17 hodin. Na tyto dny je připravena výstava fotografií a plakátů s tematikou pěstounství a vzpomínek na historii budovy před rekonstrukcí, Vrátka z.s. otevřou tréninkovou kavárnu.  Na pondělí 27. ledna, od 16 hodin je plánována beseda se zástupci komunity, tedy se všemi, kteří mají chuť se zapojit do programu a dění centra, přinést vlastní náměty a zkušenosti a například ve středu devatenáctého bude po celý den program věnován studentům třebíčských středních škol. 

„Každého návštěvníka Komunitním centrem provedeme a představíme služby, které chceme, aby v rámci Komunitního centra fungovaly“ nastínil Ondřej Ferdan, vedoucí KC Moravia. „Jste zváni všichni, kdo se zajímáte o nové veřejné i spolkové prostory, o sociální služby, aktivní a komunitní život v Třebíči nebo také o spolupráci s námi.“ doplnil Ferdan.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…