Třebíč: „Konec šichty!“ hlásá devátý ročník Výstavy na stromech

08.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Výstava na stromech je výstavní happening na podporu důstojné práce. Celorepubliková akce se koná každý rok v říjnu během Týdne důstojné práce. Letos od 7. do 14. října. Výstava je k vidění v Libušině údolí.

Třebíč: „Konec šichty!“ hlásá devátý ročník Výstavy na stromech
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Klimatická krize s sebou přináší velké změny. Někoho čekají změny větší, někoho menší. Zásadní proměnu čeká zejména fosilní energetika. Ne vždy si však uvědomujeme, že se tato změna velmi těsně týká pracujících v těchto sektorech a následně regionů, které jsou na energetický sektor úzce navázány.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36103 lidí

Na práci, lidské životy i regiony taková změna může dopadnout drasticky, proto je žádoucí, aby byla taková transformace spravedlivá. A to není snadné. Jak takovou spravedlivou, sociálně a environmentálně citlivou, transformaci provést? A jak se v tom celém vlastně zorientovat a čím si můžeme být jistí už dnes?

Tím provází letošní Výstava na stromech, která se věnuje spravedlivé transformaci při změně klimatu. Ta neprobíhá odděleně, ale za stále se měnících podmínek v naší společnosti, jednou z mnoha výzev a proměn je dnes například pokrok v umělé inteligenci.

Výstavu proto doprovodí vizuální fotografie vytvořené umělou inteligencí. Výstavu letos koordinuje organizace NaZemi a je realizována v rámci projektu Budoucnost práce v nízkouhlíkové ekonomice: Perspektivy spravedlivé transformace české energetiky (POSTWORK), který je spolufinancován se státní podporou Technologické agentury ČR v rámci Programu ÉTA.

Rozšířená verze výstavy je dostupná na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…