Třebíč: Město ušetří na elektřině 25 procent

24.08.2013 8:26

Po úspěšném zprostředkování nedávno proběhlé elektronické aukce elektřiny a plynu pro veřejnost se město zaměřilo také na sebe. Pro příští rok si radnice zorganizovala centrální výběr dodavatele elektrické energie.

Třebíč: Město ušetří na elektřině 25 procent
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Vyhlásili jsme aukci na výběr dodavatele elektřiny pro město a jeho příspěvkové organizace. V první fázi se přihlásily firmy a předložily nabídky. V druhé fázi se pak nejnižší nabídka stala vyvolávací cenou. Nabídky podali čtyři dodavatelé, následné aukce se zúčastnili tři z nich,“ přiblížil princip zatím stále ještě netradičního způsobu výběrového řízení místostarosta Pavel Pacal.

„Licitování bylo zajímavé a přineslo příjemný výsledek pro rozpočet města. Dosáhli jsme úspory silové elektrické energie ve výši 25 procent. V roce 2014 tedy budeme využívat v porovnání s rokem 2013 o čtvrtinu levnější elektřinu. V přepočtu na finanční prostředky je to úspora téměř 2 milionů korun. Týká se to celkem 173 odběrných míst v majetku města. Kromě radnice jsou do toho zahrnuty mateřské a základní školy, knihovna, městské kulturní středisko i veřejné osvětlení,“ vyčíslil místostarosta Pacal nejdůležitější fakta.

Nákupem elektřiny pro Třebíč elektronické aukce zdaleka nekončí. Protože radnici dobíhá v prvním čtvrtletí příštího roku smlouva na telefonní služby, chystá městský úřad aukci na výběr mobilního operátora. A na co se může těšit veřejnost? „Aukce elektřiny a plynu pro domácnosti dopadla velmi dobře. V prvním kole ušetřil každý účastník průměrně 2.700 korun. Protože se na nás obrací velké množství občanů s žádostmi o zopakování, rozhodli jsme se zprostředkovat druhé kolo. Předpokládám, že by mohlo probíhat v podzimních měsících,“ přislíbil místostarosta Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …