Třebíč: Na chytrém parkovišti zaplatíte i pomocí aplikace

20.05.2019 19:53

Od středy 15. května od 8 hodin mohou řidiči na parkovišti na Komenského náměstí v Třebíči využít k platbě parkovného aplikaci SPINPARK. Zároveň začne parkoviště fungovat v novém režimu.

Třebíč: Na chytrém parkovišti zaplatíte i pomocí aplikace
Foto: rep
Popisek: Třebíč

To znamená, že každý, kdo zaparkuje na základě jednorázového parkovacího lístku, bude po zaparkování zadávat číslo parkovacího stání. Buď do aplikace, nebo přímo v platebním automatu.

Na parkovišti je čísly označených 117 parkovacích míst. Vedle platebního automatu stojí informační cedule, kde řidiči najdou plánek parkoviště a také obrazovku, na které je zobrazeno posledních deset obsazených parkovacích míst. Pokud si řidič číslo stání, na kterém zaparkoval, nepamatuje, může mu tato informace přijít vhod.

Při využití aplikace v mobilním telefonu bude možné po vyčerpání parkovacího času jednorázový parkovací lístek dokoupit na dálku. Řidičům, kteří měli předplaceno na omezenou dobu a nemohou si parkovací dobu dojít na parkoviště prodloužit, tak odpadne starost a budou moci zaplatit přímo v aplikaci a prodloužit si tak dobu parkování.

U parkovacího automatu budou až do pátku asistovat pracovníci odboru dopravy a proškolená brigádnice. Ti budou řidičům radit při případných nejasnostech.

Pro majitele předplatných parkovacích karet se režim nemění, tedy stačí, aby parkovací kartu umístili za okno vozidla.

Aplikaci Spinpark je možné stáhnout v Google Play pro Android a v App Store pro iOS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…