Třebíč: Na exkurzi dostanete každou únorovou sobotu i oběd

02.02.2017 12:28

Plánované odstávky v Jaderné elektrárně Dukovany využijí energetici k mimořádným exkurzím pro zájemce z řad široké veřejnosti. Kromě infocentra a trenažeru pro operátory blokových dozoren se návštěvníci podívají do střeženého prostoru elektrárny, na venkovní objekty a strojovnu výrobního bloku. Závěr prohlídky bude patřit energeticky vydatnému obědu v závodní jídelně.

Třebíč: Na exkurzi dostanete každou únorovou sobotu i oběd
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Prohlédnout si strojovnu bez ševelení parních turbín a hluku z pohonů a čerpadel je výjimečnou příležitostí pro všechny zájemce o technická zařízení a prostory. Účastníci exkurze na vlastní oči shlédnou řadu modernizačních a investičních akcí, které byly v posledních letech realizovány pro zajištění dalšího dlouhodobého provozu. V infocentru shlédnou film o výrobě elektřiny, po fyzické kontrole vstoupí do areálu elektrárny, projdou střeženým prostorem. Zde budou mít jedinečnou příležitost podívat se, co se skrývá na dně bazénů pod chladicími věžemi. Prohlídka bude završena zážitkem z jídelny elektrárny, kde si návštěvníci při obědě prakticky vyzkouší, jak se stravují její zaměstnanci.

Možnost prohlídky elektrárny je nabízena každou únorovou sobotu 4. 2., 11. 2., 18. 2., 25. 2. 2017, vyhrazený čas bude vždy od 9.30 do 13.00 hodin.

Zájemci starší 15 let se mohou hlásit elektronicky na adrese: infocentrum.edu@cez.cz, do přihlášky je třeba uvést: jméno a příjmení, datum narození, číslo platného OP, státní příslušnost, zaměstnavatele a vybraný termín. Počet míst je omezen, proto je vhodné si termíny rezervovat co nejdříve. Každý zájemce obdrží odpověď mailem a pokyny k exkurzi.

Infocentra elektráren Dukovany a Dalešice navštívilo za loňský rok rekordních 41.859 návštěvníků. Vzdělávací prohlídky Infocentra nebo speciální prohlídky areálu přivedly do Jaderné elektrárny Dukovany nebývale vysoký počet domácích i zahraničních návštěvníků. S počtem 30.331 osob je to nejvyšší návštěvnost od roku 2001. Pozornosti návštěvníků se těšila také Přečerpávací vodní elektrárna Dalešice, kterou navštívilo 11.528 zájemců a společně s dukovanským Infocentrem tak překonaly dlouholeté rekordy v návštěvnosti. Obě Infocentra jsou držiteli certifikátu Českého systému kvality služeb.

ZDROJ: tisková zpráva JE Dukovany, ČEZ, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…