Třebíč: Osmičková muzejní noc

05.06.2018 18:16

Muzeum Vysočiny Třebíč chystá na páteční večer 8. června tradiční muzejní noc, tentokrát tematicky zaměřenou na osmičková výročí. Začínáme v 18 hodin. Vstup do prostor zámku je zdarma.

Třebíč: Osmičková muzejní noc
Foto: rep
Popisek: Třebíč

V páteční podvečer 8. června se otevřou brány třebíčského zámku při tradiční akci muzejní noci. Návštěvníci budou moci navštívit prostory muzea a prohlédnout si stálé expozice, které v tento večer ožijí aktivitami a komentovanými vstupy spojenými s letopočty s osmičkou na konci. Například se seznámí s událostmi kolem roku 1468. Dále se dozví, co lze vyčíst z erbu, zejména toho valdštejnského. Poslední Valdštejnové odešli z Třebíče v roce 1948. Dozví se informace k událostem okolo faráře Toufara. Děti půjdou po stopách osmiček napříč muzeem a předzámčím. Za získaná razítka na hrací kartě si odnesou malou odměnu.

V prostorách multifunkčního sálu (sedlárny) bude probíhat výtvarná dílna pro děti. Příchozí si budou moci prohlédnout fotografie z Třebíče z osmičkových roků. Kamenný sál třebíčského zámku poslouží jako divadelní podium pro žáky Základní školy Horka-Domky Třebíč. Ti odehrají představení frašky z 1. poloviny 20. století. Příchozí do muzea se budou moci účastnit komentované prohlídky sklepa a prostoru pod kašnou.

Program pro všechny věkové kategorie

Nádvoří se promění v módní molo pro dámy ze sdružení Míša a Míša, které předvedou retro šaty. Návštěvník bude moci shlédnout taktéž vystoupení břišních tanečnic. V předzámčí čeká na dětské návštěvníky aktivita na výstavě Móda a automobily před 100 lety. Dále Cesty časem nabízí volně přístupné expozice. Do 21 hodin bude možné procházet ledovnou.

Občerstvení nabídne muzejní kavárna. Zvlášť budeme točit pivo a limo na nádvoří zámku.

Muzejní noc nabízí program pro všechny věkové kategorie, od nejmladších, po dospěláky. Neseďte doma a přijďte smysluplně strávit společný čas k nám do muzea. Vstup do prostor zámku a předzámčí je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…