Třebíč: Padesát let staré sídliště se dočká obnovy

16.07.2012 8:10

Tradiční třebíčské sídliště ve čtvrti Horka-Domky omládne. Okolí několika bytových domů pocházejících z 60. let minulého století projde v druhé polovině letošního roku regenerací.

Třebíč: Padesát let staré sídliště se dočká obnovy
Foto: rep
Popisek: Třebíč

První etapa regenerace sídliště v Domcích proběhla v roce 2010, kdy byly opraveny veřejné prostory u hotelu Alfa. Na letošní rok připravilo město k realizaci druhou a třetí etapu. Druhá etapa zahrne veřejné prostory obklopující tři vysoké domy poblíž nákupního střediska v Demlově ulici. Jedná se o bloky čísel popisných 968 až 970, 962 až 964 a 971 až 973. Součástí třetí etapy jsou prostory na Václavském náměstí. Vylepšení čeká chodníky a plochy kolem domů s vchodovými čísly 1023, 1024, 1025 a 1026.

Cílem investiční akce je vedle celkové kultivace území také navýšení počtu parkovacích míst a bezpečnější dopravní řešení. V Demlově ulici vznikne třicet zcela nových kolmých parkovacích stání. Výsadby stromů a keřů zlepší estetiku a hygienu uličního prostoru. Změny se však odehrají nejen na povrchu. V předmětných územích se počítá i s přeložkami inženýrských sítí.

Stavební práce na regeneraci obou etap sídliště Horka-Domky budou probíhat od začátku července do konce prosince 2012. Náklady přijdou na 12.660.000 korun. Město požádalo o přidělení evropské dotace.

Ivan Přibík
tiskový mluvčí a kronikář města Třebíče

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…