Třebíč: Podzimní deratizace města v čtyřech etapách

02.10.2022 10:44 | Tisková zpráva

Od pondělí 3. října 2022 začne město s podzimní deratizací města a městských částí. Hubení hlodavců bude probíhat do 30. října 2022, ve čtyřech etapách. Ukončení deratizace včetně dosypu a sběru uhynulých hlodavců je stanoveno na 30. listopadu 2022.

Třebíč: Podzimní deratizace města v čtyřech etapách
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Jedná se o celoplošnou deratizaci, která má za cíl ochranu většího území, tedy města. Nejvhodnějším obdobím k provádění je jaro a podzim a je nutná spolupráce jak místního správce kanalizační sítě a veřejných prostranství, tak široké veřejnosti.

„Proto žádáme majitele a správce všech objektů, aby před deratizací provedli preventivní opatření, která spočívají především ve vyčištění sklepů, prostorů pro uložení popelnic, pozavírání sklepních oken, utěsnění kanálů ve sklepních prostorách domů a dodržování hygienického ukládání odpadů,“ upozorňuje vedoucí odboru životního prostředí Pavel Vosátka.

Majitelé i nájemníci musí zajistit deratizační firmě vstup do objektů a umožnit tím provedení deratizace. Deratizační firma zase musí přípravky pro deratizaci ukládat tak, aby nebyly dostupné dětem a domácím zvířatům. Nástrahy pak musí ukládat do staniček s viditelným označením JED, nebo NÁSTRAHA PROTI HLODAVCŮM.

Plán podzimní deratizace:

Třebíč

Je nutné, aby celá akce proběhla za spolupráce MěÚ, KHS Kraje Vysočina územní pracoviště Třebíč, provádějících organizací a hlavně majitelů jednotlivých objektů, v jednotném termínu určeném MěÚ po dohodě s ostatními zainteresovanými institucemi na celém území města. Jedině takto je možné zajistit úspěšnost celé akce a tím i řádné využití finančních prostředků, na deratizaci vynaložených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…