Třebíč: Provizorní kruhový objezd autobusy zvládají

07.04.2018 19:04

Radnice a odbor dopravy monitoruje průjezdnost Třebíčí při dopravních uzavírkách.

Třebíč: Provizorní kruhový objezd autobusy zvládají
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Po dobu uzavírky Bráfovy třídy byl projektantem dopravních opatření navržen a provizorně zřízen malý kruhový objezd v křižovatce ulic B. Václavka a Jungmannova, a to zejména proto, aby řidiči, kteří objíždějí uzavřený úsek ulicí Jungmannova, vůbec měli možnost odbočit doleva a vrátit se na hlavní silnici. Nárůst dopravy v tomto místě je nyní přibližně 150 %. Z celkového množství automobilů téměř 60 % řidičů jede z Jungmannovy ulice doleva, směrem k Masarykovu náměstí.

Provizorní kruhový objezd vyhovuje i průjezdu autobusů, je nutné najet více doprava. Zajistí plynulejší průjezd, než kdyby zde například byly použity přenosné semafory. Malý kruhový objezd dopravu trochu zpomalí, ale nezastaví, jako by tomu bylo v případě, kdyby křižovatka zůstala, jak byla, nebo se zřídily semafory.

Samozřejmě je průjezd Třebíčí v době uzavírky pomalejší a ve špičkách se tvoří kolony. Byl uzavřen úsek tří a místy až čtyřproudé silnice – hlavního tahu, a nejkratší objízdná trasa vede úzkou uličkou ve starém centru. Prosíme proto hlavně Třebíčany, aby ve větší míře, pokud je to možné, využívali městskou autobusovou dopravu. Prosíme také o trpělivost a ohleduplnost na silnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…