Třebíč: Provizorní kruhový objezd autobusy zvládají

07.04.2018 19:04

Radnice a odbor dopravy monitoruje průjezdnost Třebíčí při dopravních uzavírkách.

Třebíč: Provizorní kruhový objezd autobusy zvládají
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Po dobu uzavírky Bráfovy třídy byl projektantem dopravních opatření navržen a provizorně zřízen malý kruhový objezd v křižovatce ulic B. Václavka a Jungmannova, a to zejména proto, aby řidiči, kteří objíždějí uzavřený úsek ulicí Jungmannova, vůbec měli možnost odbočit doleva a vrátit se na hlavní silnici. Nárůst dopravy v tomto místě je nyní přibližně 150 %. Z celkového množství automobilů téměř 60 % řidičů jede z Jungmannovy ulice doleva, směrem k Masarykovu náměstí.

Provizorní kruhový objezd vyhovuje i průjezdu autobusů, je nutné najet více doprava. Zajistí plynulejší průjezd, než kdyby zde například byly použity přenosné semafory. Malý kruhový objezd dopravu trochu zpomalí, ale nezastaví, jako by tomu bylo v případě, kdyby křižovatka zůstala, jak byla, nebo se zřídily semafory.

Samozřejmě je průjezd Třebíčí v době uzavírky pomalejší a ve špičkách se tvoří kolony. Byl uzavřen úsek tří a místy až čtyřproudé silnice – hlavního tahu, a nejkratší objízdná trasa vede úzkou uličkou ve starém centru. Prosíme proto hlavně Třebíčany, aby ve větší míře, pokud je to možné, využívali městskou autobusovou dopravu. Prosíme také o trpělivost a ohleduplnost na silnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…