Třebíč: Revitalizace Hrádku bude letos dokončena, přibude i veřejný gril

19.02.2023 19:09 | Tisková zpráva

Na podzim letošního roku budou moci lidé plně využívat jedinečný park Hrádek, který tři roky prochází komplexní revitalizací. Byla doplněna a upravena lipová alej, cestní síť, přibyly bylinkové záhony, květinové louky, ovocné stromy.

Třebíč: Revitalizace Hrádku bude letos dokončena, přibude i veřejný gril
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Nově je zrekonstruovaná opěrná zeď, která dělí návrší Hrádku a příkrou stráň nad Skalní ulicí. Letos proběhne výstavba provozního objektu, kde najdou provozovatelé různých akcí zázemí s elektřinou a vodou. Součástí objektu budou také veřejné toalety. Vedle objektu bude umístěn také veřejný gril s posezením.

Na Hrádku bude nové veřejné osvětlení, které povede přes hlavní alej, kolem mohyly a Masarykovy vyhlídky až do Kočičiny. Asfaltová příjezdová cesta bude nahrazena cestou z žulových odseků a v parku přibyde také informační a naučný systém.

Dalším viditelným prvkem bude vyhlídkový objekt, sestavený ze tří kruhových segmentů, které budou sloužit jako lavička, lehátko, fotokoutek i jako architektonický prvek s výtvarnou hodnotou, doplňující přírodní charakter prostředí městského parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…