Třebíč: Stavba mostu je za třetinou plánovaných prací

14.07.2019 15:03

Přesně podle časového harmonogramu probíhají práce na stavbě nového mostu u nemocnice v Třebíči.

Třebíč: Stavba mostu je za třetinou plánovaných prací
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stavbu za 40 miliónů korun zaplatí Kraj Vysočina ze svého rozpočtu. Hotová bude na konci letošní stavební sezóny. Současně stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic rekonstruuje rampy na ulici Sportovní a protihlukové stěny u nemocnice.

Podle informací Moniky Vavřínkové z Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina jsou už provedeny nové krajní opěry, vč. drenáží a zásypů za opěrami, probíhá postupná betonáž nových pilířů, zřízení věžového jeřábu, budování podpěrných věží pro nosnou konstrukci mostovky.

S dalšími naplánovanými pracemi souvisí plánovaná výluka na železniční trati SŽDC, neboť bude probíhat montáž ocelových nosníků přes trať. Předběžně je avizován dvoudenní pracovní maraton v pátek a sobotu příští týden. Půjde však především o noční výluky resp. přestávky mezi jednotlivými jízdami vlakových souprav za účasti drážního dohledu s tím, že cestujících se tato opatření téměř nedotknou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…