Třebíč: Vzhled města je vizitkou nás všech

09.02.2022 10:11 | Tisková zpráva

V Třebíči je více než 1100 barevných kontejnerů, kam mohou lidé vyhazovat odpad. Velkoobjemový či nebezpečný odpad musí lidé ukládat na sběrné dvory. Přesto někteří nejsou ochotni například staré matrace, dveře, monitory nebo dokonce velký nábytek a elektrozařízení odvézt na sběrný dvůr a nechají tyto věci pohozené u kontejnerů na kontejnerových stanovištích.

Třebíč: Vzhled města je vizitkou nás všech
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Město se snaží, aby tato kontejnerová hnízda nevypadala ošklivě a staví zde zástěny, svozové firmy vyvážejí kontejnery velmi často i nad rámec stanoveného harmonogramu. Když ale někteří lidé nerespektují stanovené zásady odpadového hospodářství a zahltí kontejnery a místo kolem kontejnerů objemným odpadem, vypadá to potom ve městě tak, jak vidíte na několika přiložených fotkách ZDE. Ty byly pořízeny v lednu letošního roku. Je to potom vizitka nás všech.

Kamery nejsou umístěny všude, to ani nikdo nechceme, abychom byli sledováni na každém kroku. Proto apelujeme i na vás, občany města. Když uvidíte někoho nechávat domovní nepořádek u kontejneru, upozorněte jej, že v Třebíči máme pro tyto účely tři sběrné dvory, kam každý občan může odvézt například vyřazené matrace, nábytek či spotřebiče. Teprve až se budeme všichni chovat ohleduplně, budou důstojně vypadat i místa pro ukládání odpadu a město bude hezčí.

Mapu všech kontejnerových stanovišť ale i odpadkových košů najdete na webu města ZDE
Sběrná místa, sběrné dvory a další informace ke komunálnímu odpadu najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…