Třebíč: XXI. ročník bramborobraní a II. ročník vinobraní

12.09.2019 13:13

V sobotu 14. září ožije Karlovo náměstí v Třebíči XXI. ročníkem Bramborobraní, přehlídky folklórních souborů.

Třebíč: XXI. ročník bramborobraní a II. ročník vinobraní
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Zářijové Bramborobraní si za léta konání vybudovalo ve svém městě tradici. Návštěvníci se mohou v dopolední části od 10 hodin těšit na vystoupení dětských folklórních souborů. Mezi nimi nebudou chybět jména jako Bajdyšek Třebíč či Drahánek z Blanska. V odpolední části vystoupí další folklórní soubory, kupříkladu Dúbravěnka z Dubňan, Bajdyš a Yocheved z Třebíče či Folk Orchestra of Hutsul Music Instruments of the Rakhiv District House of Culture.

Hlavní program dne odstartuje ve 14 hodin veřejná rychlostní soutěž v pojídání bramborových švestkových knedlíků. Po celý den čeká návštěvníky bohaté tematické občerstvení včetně bramboračky, podávané v 15 hodin třebíčskými radními. Program doplní hry a soutěže pro malé i velké, mezi nimiž nebude chybět ani každoroční soutěž o největší bramboru.

Letošní rok podruhé bude součástí tradičního Bramborobraní i Třebíčské vinobraní. Posedět se sádeckými víny a burčákem za zvuku cimbálové muziky Rathan budou zájemci moci od 14 hodin ve dvoře Národního domu. Součástí akce bude i ochutnávka a slovo o víně.

Podrobný program naleznete na webu ZDE. Vstup zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…