Třebíč: Za týden město rozdalo 2600 roušek těm nejohroženějším

22.03.2020 18:38

Radnice už od minulého týdne shání látkové roušky. Tento týden rozdala 2600 roušek, zejména lidem, kteří jsou koronavirem nejvíce ohroženi, tedy seniorům.

Třebíč: Za týden město rozdalo 2600 roušek těm nejohroženějším
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Roušky město kupuje od třebíčské firmy Altreva, od Vrátek i dalších třebíčských menších společností. Nosí nám je pro lidi i jednotlivci, ženy, které šijí po večerech, dobrovolníci. Dnes nám 300 roušek pro potřebné přinesli také vietnamští občané z Třebíče a já chci všem moc poděkovat. Za to, jak stojíme při sobě, jak si dokážeme v těžkých časech pomoci,“ uvedl starosta Pavel Pacal.

Z hygienického a bezpečnostního hlediska nemůže radnice roušky vydávat potřebným v určeném čase na jednom místě. Po městě proto chodí preventisté, kteří roušky rozdávají těm, kteří je nemají a nemohou sehnat. „V tomto týdnu jsme rozdali 2600 roušek, které se nám podařilo sehnat. Máme další nasmlouvané a v rozdávání budeme pokračovat i v příštím týdnu,“ doplnil Pavel Pacal.

„Od středy jsme pokryli potřeby Domovů pro seniory, vybavili jsme některé prodejny a provozovny, rozvážíme seniorům, kteří nemají rodinu, nemají možnost roušku sehnat a obrací se na nás,“ upřesnil místostarosta Miloš Hrůza.

V možnostech města bohužel není roušky distribuovat do schránek. S firmami se město dohodlo na dodání určitého počtu roušek, který zdaleka nedosahuje počtu všech obyvatel města a spravedlivě je tedy rozdělit mezi všechny občany nelze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…