Třebíč: Zástupci samosprávy navštívili slovenská města

03.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

Místostarostové Třebíče Miloš Hrůza s Pavlem Janatou se zúčastnili Dnů města v Humenném. Oslavy Humenné pořádá každoročně, k výročí první písemné zmínky o městě. Letos slovenští partneři oslavili již 706. výročí.

Třebíč: Zástupci samosprávy navštívili slovenská města
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Dny města Humenné se konaly ve dnech 8. a 9. září. Součástí návštěvy bylo i slavnostní zasedání Městského zastupitelstva v Humenném, při kterém byla udělována ocenění primátora města Miloše Merička.

Místostarostové přijali pozvání také do Bardejova

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36109 lidí

Třebíč přijala pozvání do dalšího slovenského města, Bardejova, jehož zástupci přijeli v srpnu na oslavy 20. výročí zápisu na seznam UNESCO do Třebíče. Obě města uvažují o budoucím navázání partnerské spolupráce. Mají totiž mnoho společného.

Bardejov leží ve východní části Slovenska, žije v něm přibližně 30 tisíc obyvatel. Historické centrum města, společně s komplexem staveb židovského předměstí, je zapsáno od roku 2000 na seznam UNESCO. Nejhodnotnější částí Bardejova je Radniční náměstí se zachovanými gotickými měšťanskými domy, Bazilikou sv. Egídia a bývalou městskou radnicí, která stojí uprostřed náměstí a dnes slouží jako muzeum. Mimořádně zachovalé je také opevnění města. Bardejov má, stejně jako Třebíč, bohatou židovskou historii. Kolorit města a okolí doplňují známé a vyhledávané Bardejovské Lázně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…