Třebíč připravila pozemky k bydlení v nové lokalitě, aukce bude v březnu

02.02.2021 19:31

Celkem čtyřicet dva nových pozemků pro samostatné rodinné domy připravuje město Třebíč v místě zvaném Za poliklinikou. Prvních dvanáct míří do prodeje zájemcům formou aukce, která se uskuteční 8. března a 10. března od 15 hodin v zasedací místnosti A043 přízemí Městského úřadu na Masarykově náměstí.

Třebíč připravila pozemky k bydlení v nové lokalitě, aukce bude v březnu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Starosta Třebíče Pavel Pacal očekává velký zájem. „V případě úspěšného prvního kola aukcí připravíme co nejdříve pokračování, abychom mohli uspokojit další zájemce o stavbu rodinných domů,“ potvrdil a dodal, že vytváření míst pro bydlení se Třebíč věnuje posledních šest let velmi intenzivně.

Do tří let mají být rodinné domy zkolaudované

Do aukce jsou připraveny pozemky, určené pro stavbu samostatně stojících rodinných domů. Stavba může být jedno či dvoupodlažní. Střechy budou ploché a všechny střešní konstrukce ukončující stavbu na úrovni jednoho podlaží budou řešeny formou tzv. zelených střech v souladu s podmínkami Územní studie lokalita Za poliklinikou. Budoucí majitelé se zaváží ke zkolaudování domu do konce roku 2024.

Jak bude aukce probíhat?
Pro účast v aukci je nutné složit na účet města finanční částku ve výši 150 tisíc korun. Aukce pro konkrétní pozemky se budou konat při účasti minimálně dvou zájemců, kteří složili tuto jistinu. V případě, že zájemce vydraží nabízený pozemek, nemůže se již zúčastnit dražby dalších nabízených pozemků. Minimální příhoz u každého nabízeného pozemku je 20 000 korun. S ohledem na epidemickou situaci bude přístup do místnosti na městském úřadě umožněn pouze těm, kteří se účastní aukce. Vyvolávací cena jednotlivých pozemků byla stanovena znaleckým posudkem a činí 1810 Kč/m2.

Vše, co vás zajímá, najdete na webu ZDE. Kompletní podmínky a další informace najdete v sekci Rezidenti / Pozemky pro individuální výstavbu (ZDE). Na tomto webu se můžete také podívat na virtuální prohlídku nově vznikající čtvrti (ZDE). Zájemci se mohou přijít na pozemky podívat i osobně, jsou volně přístupné.

Přehled pozemků ZDE

Kontaktní osoba pro dotazy týkající se prodeje je Bc. Pavlína Zerzánková, telefon: 568 896 125, e-mail: pavlina.zerzankova@trebic.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…