Třebíč upoutala na vídeňském veletrhu. Zájem byl o průmyslovou zónu i památky

06.06.2016 13:02

Téměř 22 000 návštěvníků z Rakouska, Itálie, Slovinska, Německa, Slovenska a Maďarska zavítalo na vídeňský veletrh Intertool, který se konal druhý květnový týden.

Třebíč upoutala na vídeňském veletrhu. Zájem byl o průmyslovou zónu i památky
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Nepřehlédnutelný stánek města Třebíč u vstupu na veletrh upoutal mnohé návštěvníky. „Na veletrhu byly stovky zástupců firem, kteří právě zde hledali zajímavé destinace pro své firmy a klienty. Zájem měli o průmyslové zóny, místa k výjezdním zasedáním a také o spolupráci s českými firmami,“ přiblížil Pavel Pacal, který společně s incomingovým týmem, Městským kulturním střediskem a Okresní hospodářskou komorou zastupoval Třebíč.

Inspirativní setkání bylo s Češkou žijící a pracující v Rakousku paní Verou Gastberger. „Hovořili jsme o spolupráci s Österreichische Bundesbahnen s cílem zaměřit pozornost rakouských turistů na Třebíč a řešili jsme také oslovení konkrétních rakouských firem, které hledají průmyslové zóny v České republice,“ popisuje Denisa Hájková z incomingového týmu.  Pokud chce Třebíč nabízet průmyslovou zónu a vytvářet podmínky pro zvýšení zaměstnanosti, je nutné, aby firmy a investoři o třebíčských možnostech věděli. To byl právě jeden z cílů účasti na vídeňském veletrhu. Třebíč si přivezla důležitý kontakt, a to na Martinu Tauberovou, která zastává pozici obchodní rada na Velvyslanectví ČR v Rakousku. „Se všemi, se kterými jsme se seznámili a představili možnosti Třebíče, budeme dále v kontaktu a budeme rozvíjet spolupráci,“ potvrdil Pacal.  Z účasti na veletrhu vznikly články o možnostech Třebíče, které vyjdou v zahraničních časopisech určených pro podnikatele a firmy. Návštěvníci se zajímali o Třebíč jako takovou – zaujaly je památky UNESCO, padaly dotazy na dopravní dostupnost a volné prostory k podnikání. „Velmi dobře posloužily promo materiály o Třebíči, kde jsou shrnuty odpovědi na většinu otázek, na které se nás lidé ptali,“ potvrzuje Petra Fortelná z incomingového týmu.

Město Třebíč se díky výborné prezentaci zapsalo do paměti návštěvníků. Inspirativní stánek, prezentační materiály, pralinky s třebíčskými motivy upoutali slovenskou hospodářskou komoru do té míry, že přiznali plán třebíčskou prezentaci využít jako vzor. „Stánek s využitím symbolu třebíčské rosety, který byl vidět opravdu ze všech stran a lidé ho nemohli přehlédnout, se vám opravdu moc povedl,“ ocenila Vera Gastberger. Paní Heribanová ze Slovenského institutu ve Vídni velmi kladně hodnotila propojení spolupráce mezi městem, okresní komorou a městským kulturním střediskem. „Je velmi důležité se prezentovat na rakouském trhu a dostat se do podvědomí rakouských firem. Vy jste skvěle využili příležitost,“ vzkázala do Třebíče.

Možnost navštívit největší strojírenský veletrh v Rakousku využili také zástupci třebíčských firem. Spolu s nimi dostali příležitost rozšířit si obzory i vybraní studenti třetího ročníku Střední průmyslové školy elektrotechnické a strojní v Třebíči. „Město Třebíč ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou poskytlo zdarma vstupenky na první den veletrhu a zajistilo bezplatnou autobusovou dopravu pro všechny zájemce. Pro firmy zde vidíme příležitost seznámit se s novinkami v oboru a pro studenty jejich účast může být další silnou motivací ke studiu, protože zde vidí teorii v praxi,“ dodává Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…