Třeboň: Dům Štěpánka Netolického bodoval v Prestě

22.04.2017 18:36

Dům Štěpánka Netolického bodoval v soutěži jihočeských staveb. Město Třeboň získalo v soutěžní přehlídce Presta jižní Čechy 2014-2016 druhé místo za projekt rekonstrukce domu.

Třeboň: Dům Štěpánka Netolického bodoval v Prestě
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Soutěžní přehlídku Presta - prestižní stavba jižních Čech pořádá Český svaz stavebních inženýrů ve spolupráci s dalšími organizacemi. Oceňuje dokončené stavby za období tří let. Soutěž má pět základních kategorií, udělována je také Cena hejtmana. Přihlášené stavby hodnotí jedenáctičlenná porota. Rozhoduje podle technických údajů uvedených v přihlášce, ale zároveň porotci stavbu osobně navštíví a kromě posouzení stavebních záležitostí se zaměřují i na provoz budovy.  Presta jižní Čechy 2014-2016 měla celkem 45 přihlášených stavebních realizací.

Kromě titulu Presta - prestižních stavba jižních Čech - byla ohodnocena i druhá a třetí místa v jednotlivých kategoriích a ta získala čestná uznání. Město Třeboň do Presty přihlásilo projekt Zachování kulturního a historického dědictví v domě Štěpánka Netolického. V kategorii Občanské a průmyslové stavby - rekonstrukce - získal dům druhé místo - čestné uznání Presta, a to za citlivé provedení rekonstrukce objektu a kvalitní řemeslné a restaurátorské práce. Starostka města Terezie Jenisová k tomu říká: „Na počátku rekonstrukce stál zásadní cíl - obnovit tento krásný historický dům v centru města a vrátit mu život. Musím říci, že architektu Jaromíru Kročákovi se to citlivým a pokorným přístupem podařilo. Osobně si nejvíc vážím toho, že rekonstrukcí domu se povedlo přivést lidi do centra města. Za necelý rok fungování měl dům Štěpánka Netolického více než 15 000 návštěvníků.“

V soutěži Presta jižní Čechy 2014 - 2016 mimo jiných bodovala i další třeboňská stavba a rovněž místní projekční kancelář. Cenu vyhlašovatele - Svazu podnikatelů ve stavebnictví - si odnesl projekt obytného domu Valy Třeboň architekta Petra Šímy a Cena vyhlašovatele České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě patří společnosti JK-Stavprojekt, s.r.o. Třeboň, a to za novostavbu centrálních laboratoří VŠTE v Českých Budějovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…