Třeboň: Město posiluje hospicovou péči

28.10.2019 6:32

Jihočeský kraj vytvořil novou metodiku posuzování významnosti sociálních služeb a jejich zařazení do sítě poskytovatelů služeb.

Třeboň: Město posiluje hospicovou péči
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Radní města Třeboně schválili dle výsledků metodik a doporučení odboru sociálních věcí navýšení pracovních úvazků v oblasti terénní hospicové péče. „O tyto služby je zvyšující se zájem, jelikož dle demografických ukazatelů nám stárne populace ve městě. Tyto služby významně pomáhají nejen pacientům samotným, ale i osobám o ně pečujícím a v závěru i pozůstalým. Služba sama o sobě znamená pomoc lidem na konci života na odborné úrovni a důstojně. Je nutné tyto služby podpořit a udělit pozitivní vyjádření ze strany vedení města a jeho rady,“ dodala k této problematice místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…