Třeboň: Vedení města zajistilo roušky

21.03.2020 7:34

Vedení města Třeboně objednalo a zajistilo dodávku 500 ks roušek vhodných k opakovanému použití. Roušky byly ve čtvrtek ráno rozvezeny do všech domů s pečovatelskou službou v Třeboni.

Třeboň: Vedení města zajistilo roušky
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Další várku obdržela Základní škola Na Sadech a Mateřská škola Sluníčko, které zajišťují hlídání pro děti zaměstnanců v režimu zvláštní služby. Tito lidé musí do zaměstnání, aby zajistili chod integrovaného záchranného systému – tedy zdravotní službu, hasiče, policii a další služby nezbytně nutné k tomu, aby se neomezilo zajištění základních služeb. „Samozřejmě jsme nezapomněli na zaměstnance v první linii, mezi které patří hlavně Městská policie Třeboň a dobrovolní hasiči. Městská policie zajišťuje krom jiného i nákupy pro lidi v karanténě, kteří nemají nikoho ve svém okolí, aby jim nákup zprostředkoval. Stejně tak zajišťují nákupy a dovoz léků pro seniory,“ vysvětlil rozhodnutí starosta města Třeboně Jan Váňa. „Je nutné tyto lidi vybavit ochrannými pomůckami. Nebylo možné čekat na zásoby od státu či kraje. Museli jsme začít jednat. Proto jsme oslovili českého výrobce a zajistili prvotní várku roušek. Další budou dodány v brzké době. Roušky nejsou jednorázové. Stačí je vydezinfikovat a jsou vhodné k dalšímu použití.“

Pro vybrané osoby v první linii byly zároveň nakoupeny ochranné brýle a rukavice spolu s dezinfekcí. „Musíme tak zajistit kontinuitu potřebných služeb a chod úřadu,“ dodala místostarostka města Jana Grammetbauerová.

Rada města rozhodla o navýšení položky na krizové řízení o 350 tis. Kč na nákup ochranných pomůcek a o vytvoření položky na nákup a dovoz základních potravin ve výši 30 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…