Tři mateřinky v Bohumíně mají v zahradách nové atrakce

13.05.2018 10:40

Na nových atrakcích už dovádějí děti hned ze tří mateřinek v centru Bohumína. Ve školních zahradách se objevily menší lanové dráhy, prolézačky i houpadla a dokonce i velká dřevěná loď s pískovištěm. Radnice do jejich pořízení investovala necelých 700 tisíc korun.

Tři mateřinky v Bohumíně mají v zahradách nové atrakce
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Venkovní prvky jsou z akátového dřeva. Osvědčilo se nám, a to pro svou dlouhou životnost. Sestavy si tentokrát vybíraly vedoucí mateřinek spolu se svými kolegyněmi a vycházely z toho, že děti potřebují procvičovat především pohybovou zručnost a dovednost. Nové prvky děti otestují už toto sezónu a využijí je i při letním provozu v mateřinkách. V rozšiřování atrakcí chceme pokračovat i v příštích letech,“ uvedla Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice.

Nové atrakce přibyly například ve školce v Nerudově ulici, kde je největší dominantou velký dřevěný koráb s kormidlem i plachtou. V něm se děti mohou schovat, využít lezeckou síť i stěnu a otestovat i nerezovou skluzavku.  Kromě toho má loď uprostřed i pískoviště.

Ve Fitškolce děti dovádějí na „stezce odvahy“, což je sestava různě sestavených lan, žebříků a kladin. Mohou také využít houpadla v podobě koně a aeroplánu a nechybí ani houpačka ve tvaru beranidla. Kromě hracích prvků přibyly v mateřince i stoly s lavičkami.

Děti z Rafíku už řádí na řetězovém mostě, balančním žebříku či prolézají sestavou tří tunelů. Pro zábavu těch nejmenších slouží houpací auto na pružinách. A perličkou je ve školní zahradě tzv. dendrofon s deskami deseti druhů stromů a dřevěnou paličkou. Díky němu se děti naučí, že dřevo každého druhu stromu zní jinak a má jiný tón.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…