Třiadvacátý ročník MFDF Jihlava bude ekologičtější

21.08.2019 16:23

V pondělí vyjel poprvé do jihlavských ulic trolejbus 23. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů (MFDF) Ji.hlava. Jeho podoba připomíná letošní důraz festivalu na ekologii. „Chceme uvádět filmy, které proměňují naše myšlení a chceme těmto filmům pomoct k divákům. Od letoška navíc přemýšlíme, jak připravovat festival ekologičtěji,“ sdělil ředitel festivalu Marek Hovorka.

Třiadvacátý ročník MFDF Jihlava bude ekologičtější
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Organizátoři podle něj proto vysadí v průběhu festivalu 23 ovocných stromů v lokalitě Březinových sadů u řeky Jihlávky, kterou vybrali ve spolupráci s městem Jihlava. Krajské město finančně podporuje festival každoročně od jeho začátku. V letošním roce částkou 2,3 milionu korun.

Živé kino v parku nebo u řeky

V pátek 23. srpna startuje v Jihlavě letošní ročník Živého kina Jihlava. I letos je vybráno pět dokumentů, které budou k vidění na neobvyklých místech města. Promítat se bude v jihlavském Prioru, na Masarykově náměstí, v městském parku, na sídlišti Březinky anebo na břehu řeky. Živé kino je zdarma.

Dětský program se propojí s dospělým

A na co se může divák těšit za dva měsíce, až se letošní Ji.hlava rozeběhne naplno? Třeba na druhý ročník doprovodného programu Ji.hlava dětem určeného pro děti do čtrnácti let. Pro ty nejmenší bude k dispozici hrací koutek s hlídáním. Ve spolupráci s časopisem Raketa proběhnou animační dílny s výtvarnicemi Mařenkou Urbánkovou a Terezou Novou. René Nekuda představí svůj Příběhostroj. Novinkou bude workshop Hry na ovoce. Na programu jsou dále koncerty i divadlo. Nebudou chybět dokumenty pro děti i pásma večerníčků od ČT :D.

Do Jihlavy dorazí letos poprvé Ozoboti – miniaturní roboti, které se děti naučí samy ovládat. Speciální novinkou letošního ročníku pak bude provázání dětského programu s programem dospělých, konkrétně s Inspiračním fórem. Osobnosti z nejrůznějších oborů zavítají mezi děti a děti se na výměnu stanou přispěvateli diskusního fóra dospělých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…