Třinec: Dobrovolní hasiči v Gutech dostali nové auto

18.06.2016 17:34

Z nového auta se mohou radovat dobrovolní hasiči v Gutech. Klíčky od vozu Škoda Fabia převzal velitel gutských dobrovolných hasičů Josef Saran společně se starostkou Věrou Palkovskou z rukou územního ředitele Hasičského záchranného sboru MSK Vojtěcha Nezvala. Darováním auta chce hasičský záchranný sbor podpořit a zkvalitnit práci dobrovolných hasičů.

Třinec: Dobrovolní hasiči v Gutech dostali nové auto
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Osobní auto nám velmi pomůže. Bude sloužit především k technickým jízdám, kdy budeme potřebovat zařídit organizační věci, a druhé dopravní auto a cisternová stříkačka může zůstat k dispozici na pohotovost a výjezd,“ uvedl při přebírání auta velitel jednotky SDH Guty Josef Saran. Díky tomuto vozidlu budou dobrovolní hasiči schopni dopravovat se např. na odbornou přípravu, budou schopni lépe zajistit převoz dýchací techniky na kontroly, převoz tlakových láhví na výměnu a v případě mimořádných událostí zajistit i přepravu osob.

Jak dodal ředitel HZS MSK Vojtěch Nezval, dobrovolní hasiči představují pro občany i hasičský záchranný sbor účinnou pomoc při mimořádných událostech. „Jednotky SDH zdolávají spolu s námi řadu událostí a nejedná se jen o požáry, ale i o dopravní nehody, úniky nebezpečných látek, povodně atd. Proto je chceme v jejich činnosti podporovat,“ řekl ředitel.

Dobrou dlouholetou spolupráci mezi městem, hasiči a dobrovolnými hasiči pochválila i starostka Třince Věra Palkovská. „Velmi si vážím vstřícného kroku hasičského záchranného sboru a cením si i práce dobrovolných hasičů, bez jejichž pomoci by se mnoho výjezdů neobešlo. Auto napomůže zkvalitnit jejich činnost a my budeme mít zase o něco lepší pocit bezpečí,“ dodala starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…