Třinec: Město připravuje realizaci krčku mezi novou tělocvičnou a Jubilejní Masarykovou ZŠ

07.10.2020 7:34

Od loňského roku slouží školákům i širší veřejnosti moderní sportovní centrum mezi polskou ZŠ G. Przeczka a Jubilejní Masarykovou základní školou. Díky novým prostorám mají děti potřebné zázemí nejen pro sportovní, ale i pro kulturně společenské aktivity.

Třinec: Město připravuje realizaci krčku mezi novou tělocvičnou a Jubilejní Masarykovou ZŠ
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Stavbu však čeká ještě poslední krok. V plánu je vybudování spojovacího krčku mezi novou halou a Jubilejní Masarykovou ZŠ, aby její žáci měli do tělocvičny pohodlnější zastřešený přístup a nemuseli se mezi vyučovacími hodinami přezouvat.
vizualizace nové chodby

Původně měl spojovací krček vzniknout zároveň s tělocvičnou, ale v průběhu stavby se ukázalo, že tudy vede v rozporu s původními podklady správců sítí kabel nízkého napětí a jeho skutečná trasa zasahuje do plánované stavby spojovacího krčku. Proces přeložení kabelového vedení by znamenal až dva roky zdržení, což by mělo výrazný vliv na termín dokončení tělocvičny.

Po diskusi s vedením obou škol bylo rozhodnuto, že bude spojovací krček vybudován dodatečně a bude upravený tak, aby děti ochránil před nepřízní počasí a žáci mohli do tělocvičny projít bez přezouvání. Výstavba spojovací chodby vyjde zhruba na 12 milionů korun. „Nyní se počítá s přeložením kabelu, zároveň se ale mění původní řešení stavby. Záměr počítá s částečným nadzemním a částečným pozemním vedením chodby. Zachová se příjezdová komunikace k zadnímu vchodu Jubilejní Masarykovy ZŠ a pro zásobování jídelny polské školy. Zároveň dojde k opláštění a zateplení spojovacího krčku, takže žáci budou moci projít do objektu tělocvičny suchou nohou. Projekt spojovacího krčku by měl být odevzdán na jaře 2021,“ vysvětlila vedoucí odboru investic Alexandra Lipowská s tím, že původní záměr počítal s tím, že krček bude jen jednoduchý zastřešený chodník, který by hlavně v zimě děti moc neochránil před povětrnostními vlivy. Nová spojovací chodba bude 52 metrů dlouhá, překlene teplovod i příjezdovou cestu k zadnímu vchodu školy.

„Jsme rádi, že budeme mít nakonec místo zastřešeného  chodníku chodbu, která přinese dětem i učitelům pohodlí a komfort. Na takový krček se určitě vyplatí si počkat a přečkat i trochu toho nepohodlí,“ dodala ředitelka Jubilejní Masarykovy základní školy Darja Hoffmannová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.