Třinec: Seniorgymnázium má další úspěšné absolventy

25.01.2019 20:38

Závěrečné osvědčení o úspěšném absolvování Seniorgymnázia 2018 si ve čtvrtek 17. ledna převzali v Klubu seniorů jeho nejvěrnější posluchači. Podmínkou pro obdržení osvědčení je 70% účast, což se podařilo čtyřem studentům. Seniorgymnázia se během loňského roku zúčastnilo více než 130 klientů na 10 přednáškách.

Třinec: Seniorgymnázium má další úspěšné absolventy
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Seniorgymnázium, které organizuje už od roku 2013 odbor sociálních věcí společně s Gymnáziem Třinec, je další možností, jak může starší generace v Třinci příjemně a smysluplně vyplnit svůj volný čas. Přednášky si pro seniory připravují sami studenti gymnázia, kteří jim je zároveň i prezentují.

„Děláme vše pro to, aby měli senioři v Třinci pestrý a aktivní podzim života, proto pro seniory chystáme řadu aktivit jako je Seniorgymnázium nebo univerzita třetího věku a připravujeme projekt Centra pro aktivní seniory. Pro spokojenost starší generace je důležitá psychická a fyzická kondice, k nimž přispívá i Seniorgymnázium. Zajímavé přednášky jsou obohacením jak pro studenty, tak pro seniory. Společné diskuse obou stran ukazují, že si mladí mají se seniory rozhodně co říci. Pěkné mezigenerační soužití je zvlášť v dnešní době hodně důležité,“ zdůraznila primátorka Věra Palkovská.

Pozitivně hodnotí projekt Seniorgymnázia i zástupkyně ředitelky Gymnázia Třinec Bibiana Kučírková. „Přínos tohoto projektu je pro žáky gymnázia jednoznačný – zvyšují si komunikačních dovednosti, získávají zkušenosti s prezentací na veřejnosti, ale také si prohlubují empatii k seniorům,“ uvedla.

Během loňských přednášek se senioři například seznámili s historií města Třince, se zvyky a obyčeji národů německy mluvících zemí, dověděli se, jak se slaví Vánoce jinde nebo jak si usnadnit styk s úřady pomocí internetu. Na řadu přišla i vážná hudba, zajímavé pokusy z chemie, mezilidské vztahy či beseda s Policií ČR. Nadšené ohlasy a zájem seniorů o přednášky mladých gymnazistů vyústily v další pokračování této volnočasové aktivity. Ve čtvrtek 17. ledna proto současně odstartoval další ročník Seniorgymnázia, tentokrát přednáškou na téma Rodokmen – strom života rodiny. Informace o Seniorgymnáziu a dalších aktivitách Klubu seniorů je možné získat nejlépe přímo v budově Klubu seniorů na Husově ulici nebo na tel. 558 993 756.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…