Třinec: Třinecké popeláře trápí vysoká nemocnost

02.02.2022 12:09 | Tisková zpráva

Každý čtvrtý třinecký popelář je nemocný nebo v karanténě. Společnost SMOLO CZ avizuje, že může dojít k přechodným změnám v hodinových harmonogramech nebo k dočasnému zhoršení vývozu separovaného odpadu.

Třinec: Třinecké popeláře trápí vysoká nemocnost
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Z důvodu vysoké nemocnosti a nařízených karantén nám v současné době chybí na třinecké pobočce, která obsluhuje oblast od Chotěbuze po Hrčavu, téměř čtvrtina zaměstnanců. 

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí
Může proto dojít k posunutí svozu odpadů, například z ranních hodin na odpoledne, případně svoz provedeme v náhradním termínu, kupříkladu v sobotu,“ uvedl Tomáš Ondraszek, vedoucí komunálních služeb SMOLO CZ s tím, že společnost bude prioritně svážet obsah černých popelnic. Mohou ale nastat skluzy ve svozu plastů, papíru nebo skla.

V některých osádkách na Třinecku již druhý týden jezdí jen jeden závozník, pro kterého je mnohem náročnější přiblížit k popelářskému autu několik set popelnic, navíc v tomto nepříznivém počasí. „Na některých trasách nám chybí celé osádky a obsluhují je pracovníci, kteří tento terén neznají. Proto nelze vyloučit do budoucna situaci, že v daném úseku muže dojít k lokálním výpadkům ve svozu. Obce jsme již informovali a jejich prostřednictvím požádali občany o pochopení a schovívavost, pokud nenajdou svou nádobu vyprázdněnou v hodině, na kterou byli zvyklí,“ doplnil Ondraszek a ujistil, že společnost SMOLO CZ vynaloží veškeré úsilí, aby přes všechny obrovské komplikace dostala svým závazkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…