Třinec: V oblíbenosti jmen vedou Jakub a Eliška

22.01.2023 7:35 | Tisková zpráva

V Třinci se v roce 2022 narodilo celkem 688 miminek (z tohoto počtu bylo 212 třineckých občánků) a třinecká matrika zaznamenala 830 úmrtí (z toho 397 občanů Třince). Podle údajů matriky magistrátu patří mezi nejoblíbenější chlapecká jména Jakub (22), mezi dívčími jmény zvítězila opět Eliška (19).

Třinec: V oblíbenosti jmen vedou Jakub a Eliška
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Mezi nejčastějšími jmény se objevují ještě jména Filip, Matyáš a Jan, u holčiček je v oblibě Anna, Laura a Tereza. Rodiče své děti pojmenovávali i nezvyklými jmény, takže v Třinci se narodily děti se jmény Adelina, Aria, Artem, Levis či Noa.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28725 lidí

Ze statistických údajů Magistrátu města Třince vyplývá, že se počet občanů Třince snížil. K 1. lednu 2022 měl Třinec celkem 34 478 občanů a k 1. lednu 2023 to bylo 34 072. Za loňský rok poklesl počet občanů s trvalým bydlištěm v Třinci celkem o 406 občanů. Část z tohoto počtu se přestěhovala do nejbližšího okolí města a do Třince dojíždí za prací, kulturou, sportovním vyžitím či na nákupy.

V loňském roce zaznamenala třinecká matrika celkem 179 sňatků, což je nárůst o 23 sňatků oproti předchozímu roku. Z celkového počtu svatebních obřadů bylo 58 církevních a 121 občanských. Mezi oblíbená místa k uspořádání svatby mimo obřadní síň patří už tradičně Fojtství v Oldřichovicích, Penzion Mlýn Ropice, hotel Vitality ve Vendryni, penziony v Tyře a Gutech.

Vzhledem k omezeným možnostem pořádání oslav narůstá počet sňatků mimo víkend, tj. v pracovní dny. Vzrůstá taktéž pořádání venkovních svateb v průběhu celého roku i v zimním období. Mezi nejžádanější měsíce pro pořádání svateb patří už tradičně květen až září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…