Třinec poděkoval dobrovolníkům

05.12.2018 15:18

Dobré srdce, trpělivost a laskavost nechybí dobrovolníkům, kteří nezištně věnují kus svého volného času seniorům, dětem nebo lidem s handicapem.

Třinec poděkoval dobrovolníkům
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Právě těmto obětavým lidem patřilo slavnostní setkání v Knihovně Třinec, kde se v pondělí 3. prosince sešlo u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků více než šest desítek dobrovolníků působících v sociálních zařízeních, v nemocnicích i v domácnostech v Třinci a okolí.

V rámci akce jim náměstek primátorky Radim Kozlovský společně se zástupci odboru sociálních věcí třinecké radnice vyjádřil poděkování za jejich záslužnou činnost a za čas, který nezištně věnují lidem využívajícím služeb sociálních a zdravotnických zařízení na Třinecku.

„Hluboce smekám před dobrovolníky, kteří jsou ochotni věnovat svůj volný čas a energii potřebným. Velice si vážím takových lidí, kteří se v dnešní uspěchané době nezištně a s láskou věnují našim seniorům, dětem, zdravotně znevýhodněným či osamělým lidem. Jsem rád, že jim dnes mohu osobně poděkovat,“ zdůraznil během setkání náměstek primátorky Radim Kozlovský.

K poděkování se připojili i zástupci organizací, v nichž fungují dobrovolnická centra a které dobrovolníky koordinují, jako je např. ADRA, Slezská diakonie či Knihovna Třinec.

Smyslem práce dobrovolníků není nahradit zaměstnance zařízení, do kterých dobrovolníci docházejí, ale přinést dětem, dospělým i seniorům něco navíc. Tím, že s nimi dobrovolníci tráví volný čas, pomáhají jim radovat se ze života a přispívají tak k lepšímu průběhu léčby a terapie. Společně chodí na procházky, jezdí na výlety, hrají společenské hry, čtou si, malují a povídají si. Dobrovolníci  přináší nové podněty, zajímavé aktivity a kontakt s veřejným děním. Dobrovolníci jsou zdarma proškoleni, pojištěni a po dobu výkonu činnosti jim dobrovolnická centra poskytují potřebné zázemí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…