Trutnov: Město zrekonstruovalo skautům klubovnu

05.10.2020 10:38

Trutnovští skauti se mohou radovat z nově zrekonstruované klubovny. Radnice do objektu na Horské ulici investovala 12,5 milionů korun.

Trutnov: Město zrekonstruovalo skautům klubovnu
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Středisko Hraničář, které má v současné době 121 členů, má kompletně zrekonstruovanou klubovnu. Město Trutnov se pustilo do celkové rekonstrukce objektu v Horské ulici u kruhového objezdu vedle autobusového nádraží vloni v červenci. „Trutnovské skautské středisko má čím dál více členů. Mezi dětmi nabývá skauting na popularitě, což je moc dobře. Vede děti k zodpovědnosti, učí je praktickým dovednostem, a především tráví hodně času venku, nikoliv doma u počítačů. Proto je namístě, aby i město jejich činnost podpořilo a zajistilo jim dostatečné zázemí,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Klubovna skautů se tak dočkala kompletního zateplení a fasády, má novou střechu, nová okna a podlahy. Současně byly provedeny dílčí úpravy vnitřní dispozice a s tím související vnitřní instalace inženýrských sítí, které jsou všechny provedeny nově. Jedná se o nové rozvody zdravotně technických instalací, ústředního vytápění a elektroinstalace. Podstatnou částkou v rozpočtu bylo napojení objektu na teplovod, kdy se vybudovala venkovní teplovodní přípojka s přeměňovací stanicí ve sklepním prostoru. „Téměř v každé místnosti jsou nová krbová kamna, ve kterých se skauti učí zatápět a která si hradili sami. Dále jsme v každém patře vybudovali sociální zázemí. Zcela nové místnosti pak vznikly v půdním prostoru,“ dodává trutnovský starosta.

Rekonstrukci skautské klubovny provedla firma ASJ, s. r. o., ze Světí, která vyhrála ve výběrovém řízením. Celkové náklady včetně zhotovení projektu, archeologického dohledu a dalších nezbytných položek se vyšplhaly na 12,5 milionů korun. Oprava budovy trvala necelý rok. Na konci června letošního roku byl objekt zkolaudován a následně předán zpět skautům k užívání.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…