Trutnov: Město zrevitalizuje lesopark v Šestidomí

04.12.2020 16:55

Obyvatelé Šestidomí se mohou těšit na revitalizovaný lesopark. Trutnovská radnice se chystá upravit současný nevzhledný park v prostoru mezi bytovými domy a horkovodem. Přibydou lavičky, herní i cvičební prvky. Město na akci získalo dotaci z Ministerstva životního prostředí ČR.

Trutnov: Město zrevitalizuje lesopark v Šestidomí
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Lesopark v Šestidomí se dočká kompletní revitalizace. Prostor v současné době slouží jako spojnice sídliště s nákupním centrem a základní školou V Domcích. Město zde však chystá vybudovat místo k relaxaci a aktivnímu odpočinku. „V lesoparku v Šestidomí se dosud prováděla jen základní údržba. Není zde žádné zázemí pro občany, vyšlapané cesty jsou bahnité a kluzké a vzhledem k terénu mohou být nebezpečné. Proto jsme se rozhodli do této části města investovat a proměnit jej v moderní park,“ vysvětluje Ivan Adamec starosta města Trutnova.

V rámci revitalizace dojde k ošetření stávající vzrostlé zeleně a k výsadbě stromů a keřů. Momentálně se v lesoparku vyskytuje 103 stromů, z toho některé jsou ve špatném stavu, mají poškozené kmeny nebo proschlé koruny se suchými větvemi. „Nebezpečné a přestárlé stromy vykácíme, upravíme travnatou plochu a zpevníme cesty štěrkem,“ dodává trutnovský starosta. Do lesoparku budou také nainstalovány ptačí budky, budka pro netopýry, hmyzí domek a městský mobiliář, jako jsou lavičky a odpadkové koše. „Nově do parku přibydou herní prvky pro děti a fitness prvky pro seniory, tak aby se z něho stalo příjemné místo k aktivnímu odpočinku,“ upřesňuje Ivan Adamec.

Trutnovská radnice na tento projekt získala 85% dotaci z Národního programu Životní prostředí. Z celkových nákladů 2,8 milionu korun tak město zaplatí pouze půl milionu. S revitalizací se začne ještě letos v prosinci, kdy se nejdříve pokácejí poškozené dřeviny. Po terénních úpravách se na přelomu zimy a jara zpevní plochy, vybudují betonové patky pro mobiliář a usadí prvky nového vybavení parku. Nakonec dojde k výsadbě dřevin a zatravnění. Hotovo by mělo být do konce června příštího roku. „V průběhu realizace bude vstup do lesoparku omezen, proto žádáme veřejnost o pochopení a trpělivost,“ uzavírá trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…