Trutnov: Nové bezpečné parkování před MŠ Kulíšek

27.06.2022 9:15 | Tisková zpráva

Jak bezpečně zaparkovat a vyprovodit děti do školky? Tuto situaci denně řeší rodiče před pracovištěm Mateřské školy Trutnov Kulíšek ve Voletinách. Trutnovská radnice proto reaguje a na léto chystá realizovat řešení.

Trutnov: Nové bezpečné parkování před MŠ Kulíšek
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Situace před MŠ Kulíšek, která se nachází v přímé blízkosti hlavní silnice I/16 ve Voletinách, je v současné chvíli neúnosná. „Rodiče ráno přijedou, nemají kde zaparkovat, tak své vozidlo nechají na chodníku a u krajnice frekventované vozovky a spěchají odvést děti do školky. Bohužel současné řešení prostoru není vhodné, a tak jsme zpracovali studii, která tento problém vyřeší,“ říká k situaci Michal Rosa, starosta města Trutnova. Pro zvýšení bezpečnosti vybuduje město přímo před pracovištěm MŠ novou zpevněnou plochu pro krátkodobé parkování. Vznikne zde prostor pro 5 vozidel.

Odhadované náklady dle projektu jsou 850.000 Kč, výsledná částka však vzejde z výsledku výběrového řízení na dodavatele stavby. To chce město vypsat následující týden. Vybudovat zpevněnou plochu pro parkování by chtělo zrealizovat během léta, tak aby byla hotová do konce prázdnin. Tato investiční akce je jednou z několika dalších připravovaných v rámci zvýšení bezpečnosti u trutnovských škol a školek. Radnice například chystá propojení ulic Tichá a Mládežnická před ZŠ Mládežnická na Zelené Louce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…