Trutnov: Park v Horním Starém Městě výrazně prokoukl

06.08.2023 16:29 | Tisková zpráva

Knihobudka, hračkobudka, lavičky, květiny a mnoho dalšího - revitalizace parku vedle kostela sv. Václava v Horním Starém Městě je hotová. Trutnovská radnice na ni získala dotaci.

Trutnov: Park v Horním Starém Městě výrazně prokoukl
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Úprava parku začala na konci října loňského roku. Nejprve byly pokáceny přerostlé a nebezpečné dřeviny a místo nich vysazena nová zeleň. Po zimní přestávce práce pokračovaly.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6164 lidí

„Chtěli jsme zde vytvořit příjemné místo na krátké procházky či trávení volného času. V parku jsou nové lavičky i herní prvky. Můžete si sem přijít zahrát například šachy nebo dámu a další hry. Novinkami jsou knihobudka a hračkobudka na výměnu použitých knih a hraček, které jsou stále funkční. Věřím, že se park bude líbit a lidé si sem najdou cestu,“ říká Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

V parku byly vytvořeny nové mlatové cesty, osázeny květinové záhony, instalován nový mobiliář, jako například lavičky, posezení, odpadkové koše apod. Revitalizaci zajišťovaly Technické služby Trutnov, s. r. o., za zhruba 3,8 milionu korun. Dotace ze Státního fondu životního prostředí činila zhruba 3,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …