Trutnov: Rekonstrukce ulice Polská brzy začne

27.04.2016 17:31

V pondělí 2. května se začne s rekonstrukcí ulice Polská v úseku od kruhového objezdu u Lidlu ke kruhovému objezdu u kina, jak uvádí společnost VaK Trutnov, a.s.

Trutnov: Rekonstrukce ulice Polská brzy začne
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Nejprve se opraví kanalizace vedoucí pod komunikací a následně zde Ředitelství silnic a dálnic vybuduje nový povrch vozovky. Odhadovaný konec rekonstrukce je naplánován na září. „Je důležité zmínit, že nejde o akci města Trutnova, to se bude podílet pouze vybudováním přechodového ostrůvku,“ vysvětluje starosta města Trutnova, Ivan Adamec.

Dlouho očekávaná rekonstrukce ulice Polská by měla začít v pondělí 2. května. Na zhruba 500 metrů dlouhém úseku mezi dvěma kruhovými objezdy bude doprava omezena z důvodu výkopových prací. „V první fázi zde společnost VaK Trutnov, a.s. chystá položení nové kanalizace, protože ta dosavadní je ve špatném stavu. Práce budou probíhat především v parkovacím pruhu po jedné straně, a tudíž bude provoz v obou směrech zachován,“ vysvětluje Miroslav Franc, vedoucí odboru rozvoje města. Řidiči budou muset dbát větší opatrnosti a respektovat snížení rychlosti na 30 km/h. „Díky zachování provozu není zatím nutné směrovat dopravu na náhradní objízdné trasy,“ dodává Franc.

Nová kanalizace by měla být hotová do poloviny července. Poté nastoupí stroje a pracovníci ŘSD a zhruba dva měsíce budou pracovat na novém povrchu vozovky. Město Trutnov se do celé akce zapojí pouze částečně. Za částku zhruba 300 000 Kč zde vybuduje přechodový ostrůvek při výjezdu z kruhového objezdu u kina směrem k vlakovému nádraží. „Jsme si vědomi, že ulice Polská je páteřní komunikací města a doprava je zde velmi frekventovaná, a tak jsme se v rámci zvýšení bezpečnosti pro chodce rozhodli ostrůvky zcela nově vybudovat,“ říká starosta města, Ivan Adamec.

Předpokládaný termín ukončení rekonstrukce v Polské ulici je polovina září. Vše ale záleží, jak rychle půjdou práce obou společností – ŘSD  a VaK Trutnov, a.s. „Přestože dopravní situace ve městě bude komplikovaná, pěvně věřím, že to lidé pochopí. Odměnou jim bude nová a bezpečnější komunikace,“ dodává starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …