Trutnov: Svoz biomasy zahájen

07.04.2017 14:31

S příchodem jarních měsíců a přibývající prací na zahrádkách zahajují Technické služby Trutnov svoz biomasy. Svážení probíhá jednou týdně, vždy v pondělí. Přihlásit se může kdokoliv, cena za svoz činí 650 Kč na rok.

Trutnov: Svoz biomasy zahájen
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Technické služby Trutnov zahajují svoz biomasy. Od 27. března 2017 svážejí odpady ze zahrádek každé pondělí. Svoz bude ukončen pravděpodobně v listopadu, v závislosti na počasí. „Pokud během roku vyjde na pondělí svátek, bude svoz proveden v úterý. Letos tak vychází například květnové svátky,“ vysvětluje Lumír Labík, ředitel TST.

V současnosti TST evidují necelých 230 přihlášených domácností či společenství vlastníků jednotek. „Přihlásit se samozřejmě může kdokoliv. Následně je třeba pořídit si biovak, který lze zakoupit u nás na technických službách za 200 Kč. Kdo má funkční vak z předchozích let, tak jej samozřejmě může používat nadále. Poplatek za samotný svoz pak činí 650 Kč na rok,“ říká Lumír Labík. V rámci poplatku může přihlášený k jednomu svozu dát až dva biovaky. Platit za bioodpad lze hotově nebo převodem na účet.

Mezi bioodpad, který je technickými službami svážen, patří čerstvě posekaná tráva, listí, kůra, drobné větvičky z keřů, piliny, hobliny, zbytky plevele, spadané ovoce apod. „Občas nám lidé komplikují práci a do biovaků dávají nerozložitelný odpad, jako např. kameny, cihly, sklo, stavební materiál, popel apod., což tam nepatří,“ dodává ředitel TST. Více informací lze nalézt na www.tstu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…