Trutnov: Ulice Na Struze a Pražskou čekají v létě opravy

27.05.2019 8:37

Během letních měsíců budou komunikace v ulicích Na Struze a Pražská procházet rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic zde plánuje nejen opravu povrchu, ale také vybudování přechodového ostrůvku u ZŠ Kapitána Jaroše.

Trutnov: Ulice Na Struze a Pražskou čekají v létě opravy
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

V červenci a srpnu bude probíhat rozsáhlá oprava povrchu komunikací v ulicích Na Struze a Pražská. „Na konci června začnou přípravné práce a od července zahájí zhotovitel stavby první etapu. Hotovo by mělo být do konce srpna tak, aby začátek školního roku nedoprovázely dopravní komplikace,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Akci provádí Ředitelství silnic a dálnic, protože tento páteřní tah Trutnovem je v majetku státu, nikoliv města. Kromě opravy povrchu bude u Základní školy Kapitána Jaroše v rámci zvýšení bezpečnosti chodců vybudován přechodový ostrůvek. V souvislosti s tím dojde k posunutí autobusové zastávky U Kina o kousek níže, tak aby vznikl dostatečný prostor pro ostrůvek a odbočovací pruh směrem na Kryblici.

Opravy budou probíhat ve 4 etapách a neobejdou se bez dopravních omezení. Doprava bude řízena kyvadlově, ale pro plynulejší provoz budou stanoveny objízdné trasy. Nákladní doprava ze směru od Polské na Hradec Králové bude po celou dobu vedena přes Úpské nábřeží a ulici Československé armády.

  1. etapa - od kruhového objezdu u Juniora k odbočce s ulicí Královédvorská (možnost jezdit přes Královédvorskou ul.)
  2. etapa - od křižovatky s ulicí Královédvorská po parkoviště U Studny
  3. etapa - od parkoviště U Studny po prosklenou lávku nad komunikací
  4. etapa - od prosklené lávky ke kruhovému objezdu u kina (kompletní uzavírka mimo vozidla IZS, linkových autobusů a MHD, objížďka přes Úpské nábřeží)

„Předem děkuji všem řidičům i obyvatelům za trpělivost. Poté, co Trutnovem vedla objížďka při opravě hlavního tahu Náchodem, se nápor nákladní dopravy na stavu silnice poměrně dost podepsal. Jsem rád, že ŘSD jedná a rozbitou cestu opraví. Výsledkem bude bezpečnější a pohodlnější doprava v našem městě,“ dodává trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…