Trutnov otevřel RE-USE point

14.11.2021 18:05 | Tisková zpráva

Trutnovská radnice nově zřídila tzv. RE-USE point. Lidé sem mohou vozit nepotřebné, ale stále funkční věci, které by jinak skončily na skládce. Výtěžek z jejich prodeje půjde na provoz psího útulku.

Trutnov otevřel RE-USE point
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Město Trutnov zavádí další novinku na podporu ekologie a třídění odpadu. V areálu sběrného dvora vznikl tzv. RE-USE point. „Lidé sem mohou zdarma vozit nepotřebné věci z domácnosti, které budou následně za symbolickou cenu prodány. Celý výtěžek půjde na veřejnou sbírku ve prospěch trutnovského útulku pro psy,“ vysvětluje princip aktivity Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

„Pokud má někdo doma věci, které nejsou poškozené, ale už je nepoužívá a chce se jich zbavit, toto je ideální způsob, jak jim dát druhou šanci. Občané města sem mohou vozit například nábytek, vybavení do domácnosti – nádobí, obrazy, dekorace, mechanické domácí spotřebiče, knihy a časopisy, hračky, sportovní vybavení apod.,“ říká Vendula Kasperová, vedoucí Odboru životního prostředí MěÚ Trutnov, a dodává, že „naopak kdo podobné věci shání, může je v našem RE-USE pointu za pár korun získat. Ceny se pohybují v rozmezí od 10 Kč do 100 Kč“.

Z bezpečnostních důvodů nelze přijímat elektroniku a elektrické spotřebiče. RE-USE point také není určen ani pro ošacení a obuv, k těmto účelům slouží bílé kontejnery na textil, rozmístěné po městě. Cílem projektu je zlepšit využitelnost zdrojů a energie prodlužováním životního cyklu předmětů. Zároveň se tím sníží objem odpadu, který končí na skládce v Bohuslavicích.

RE-USE POINT je otevřen ve standardní otvírací době sběrného dvora, tedy v pondělí, ve středu a v pátek od 13:00 do 18:00, v úterý a ve čtvrtek od 08:00 do 13:00 a v sobotu od 08:00 do 12:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…