Turnov: Chodník k Mašovu je hotový

26.07.2021 17:32

Dva a půl měsíce probíhala výstavba chodníku ze Sobotecké ulice na začátek návsi v Mašově. V polovině července bylo dílo dokončené - chodci uvítali novou a bezpečnou cestu, řidiči konečně průjezd bez dopravního omezení v podobě semaforů.

Turnov: Chodník k Mašovu je hotový
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Nový chodník vznikl v části obce Mašov podél silnice III/27927. Začátek navázal na  odbočku ze Sobotecké ulice za autobusovou zastávkou, konec vyústil přímo na mašovské návsi. Chodník je v základní šíři 1,5 m v délce přes 322 m. Součástí akce byla i výstavba nové a oprava stávající dešťové kanalizace. Součástí projektu byla také přeložka vrchního vedení telefonních kabelů, které byly uloženy do nového chodníku.

Cena díla se vyšplhala na 4.527.000 Kč včetně DPH, navýšení ceny bylo o 442 tis. Kč z důvodu nevhodného podloží pro založení. Zhotovitelem byla firma PORR a.s. z Prahy, která pracovala od 1. dubna 2021 do 16. července 2021. Na stavební akci se podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 1.212.158 Kč.

Stavba navázala na chodník v Sobotecké ulici, který prošel velkou rekonstrukcí koncem roku 2018 od ulice U Školy až na křižovatku na Kalužníku. V tomto úseku činily náklady  5,5 milionu Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…