Turnov: Do konce března je možné žádat o výjimku k nočnímu klidu

22.02.2024 19:26 | Tisková zpráva

Noční klid je ze zákona stanoven mezi 22. a 6. hodinou. Žádosti o povolení výjimky pro rok 2024 je možné podat na Městském úřadě Turnov do konce března.

Turnov: Do konce března je možné žádat o výjimku k nočnímu klidu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Zákonem je stanoven noční klid na dobu mezi 22. a 6. hodinou. Není-li povolena Zastupitelstvem města Turnova výjimka, nesmí být narušen. Každý, kdo chce v roce 2024 pořádat na území města akci, která bude narušovat noční klid (od 22 do 6 hodin), musí požádat Zastupitelstvo města Turnov o schválení výjimky k nočnímu klidu. Výjimky jsou schvalovány prostřednictvím obecně závazné vyhlášky.

Žádosti o povolení výjimky pořadatelé akcí doručí na Městský úřad v Turnově, odbor školství, kultury a sportu nejlépe na předepsaném formuláři, který je dostupný na webových stránkách města Turnov v sekci Formuláře a žádosti nebo ho lze získat na odboru školství, kultury a sportu. Žádost lze zaslat i elektronicky na adresu l.karaskova@mu.turnov.cz. Příjem žádostí je do 31. března 2024. Poté budou všechny předloženy k projednání na dubnové zasedání Zastupitelstva města Turnova. Akce, které nebudou uvedeny v obecně závazné vyhlášce, musí být ukončeny nejpozději do 22 hodin a nesmí nijak narušit dobu nočního klidu vymezenou zákonem.

Žádosti o výjimku z nočního klidu se netýkají rodinných oslav, které není třeba do obecně závazné vyhlášky zahrnovat. Obecně by však ani u těchto nemělo po 22. hodině docházet k rušení nočního klidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…