Turnov: Město získalo dotaci na vybavení nové knihovny

24.01.2023 21:49 | Tisková zpráva

Po přidělení finančních prostředků z IROP na výstavbu nové knihovny, město nově získalo také dotaci na vybavení novostavby.

Turnov: Město získalo dotaci na vybavení nové knihovny
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

V listopadu loňského roku byla městu Turnov přidělena dotace z Integrovaného regionálního operačního programu na projekt „Nová knihovna v ul. Skálova, Turnov“. Dotace ve výši 68 mil. Kč pokrývá značnou část nákladů spojených s výstavbou nové budovy knihovny ve Skálově ulici. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

Nyní byla potvrzena také dotace na projekt „Vybavení do nové knihovny v ul. Skálova, Turnov“ s registračním číslem CZ.06.04.04/00/22_001/0000007. Žádost o dotaci byla podána v srpnu 2022 do Integrovaného regionálního operačního programu, specifický cíl 4.4.

Předmětem projektu je vybavení budovy nové knihovny. Aktivita zahrnuje vybavení pro uživatele i personál v rámci celé budovy. Jedná se o nábytek, IT techniku a grafický - informační systém. Realizace projektu úzce navazuje na projekt „Nová knihovna v ul. Skálova, Turnov". Termín dokončení se předpokládá v roce 2025.

Výše dotace na vybavení novostavby je 4 254 370,38 Kč, celkové předpokládané náklady na zařízení budoucí budovy knihovny činí přes 5,5 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…