Turnov: Nový systém sběru separovaných odpadů se rozběhl

14.11.2021 11:47 | Tisková zpráva

Se začátkem listopadu se rozjel nový systém sběru odpadů v Turnově. Pokud bydlíte v rodinném nebo bytovém domě, počítejte se stejnými termíny svozů jako dříve. Mění se jen jejich frekvence.

Turnov: Nový systém sběru separovaných odpadů se rozběhl
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Termíny svozů v jednotlivých částech Turnova byly zachovány. Změnila se pouze frekvence, střídá se odvoz směsného a tříděného odpadu. POZOR! Časy svozu se mohou lišit. Svoz je nově organizován s mírnými změnami, proto je možné, že k místu cašeho bydliště svozové vozidlo zajíždí později než dříve. Popelnice připravte večer před dnem svozu a ponechte venku po celý den svozu.

Kalendář svozů do konce roku 2021 si můžete stáhnout ZDE nebo na stránkách ZDE - Kdy a kde svážíme odpad? Zde také můžete zadat název jakékoli ulice v Turnově a dozvědět se, kdy budou odváženy různé komodity odpadu na zadaném místě.

S novým systémem přibyl nový typ nádob na tříděný odpad. Na více sběrných místech nyní najdete nádoby na kovy a nápojové kartony. Přímo od domu vyvážíme papír, plasty a bioodpad. Prosím, tříděný odpad vždy umisťujte do odpovídající nádoby. Tzn. nápojové kartony do papíru nebo plastu nepatří! Přestože nádobu na papír a plasty máte u svého domu, nápojové kartony je třeba vytřídit odděleně na sběrném místě. Více informací k třídění odpadů a novému systému odpadového hospodářství v Turnově hledejte ZDE.

Děkujeme, že třídíte správně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…