Turnov: Při akci Ukliďme Turnov se sesbíralo 330 kg odpadu

17.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

V sobotu 6. dubna proběhla hlavní úklidová akce roku spolku Ukliďme Česko. Každoročně se zapojuje i Turnov, letos se sběr odehrál v okolí Sběrného dvora Vesecko.

Turnov: Při akci Ukliďme Turnov se sesbíralo 330 kg odpadu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Před hlavním termínem dobrovolnické akce Ukliďme Česko, kterým letos byla sobota 6. dubna, organizátoři ze spolku Ukliďme Česko evidovali přes 3 600 nahlášených úklidů, aktuálně už to je víc než 3 800. Uklízí se i mimo hlavní termín akce. Přehled všech úklidů lze najít ZDE. Uklízelo se po celé zemi a dokonce i v Českém Banátu v Rumunsku.

Jeden z výsledků úklidu, odpad z jednotlivých stanovišť sváží Turnovské odpadové služby

Letošní zájem o dobrovolnické uklízení je opět rekordní, v minulých týdnech tak organizátoři řešili především logistiku celé akce… „Rozesíláme celkem 3 200 balíčků s úklidovým materiálem. K místním organizátorům v nich putuje bezmála 150 000 pytlů na sběr odpadků a také pracovních rukavic," sdělil za organizátory Miroslav Kubásek.

Velké poděkování dětským účastníkům, čekala na ně i drobná odměna

Město Turnov se zapojuje pravidelně, v letošním ročníku se uklízelo na Vesecku. Úklid začal u parkoviště za sběrným dvorem. Trasa vedla kousek po silnici a pak vpravo na lesní cestu. Hned na začátku bylo posbíráno několik pytlů se směsným odpadem. Dál se našel drobný odpad (PET lahve, plechovky...) a také větší věci, které v lese běžně nenajdete (netkaná textilie, plech, zbytky elektra, boty, sklo, fólie, záchodová mísa apod.).

Jedenáct účastníků akce, a to včetně pěti dětí, sesbíralo odpad o celkové hmotnosti 330 kg. Děkujeme všem, kdo uklízeli s městem Turnov nebo po vlastní ose a také těm, kdo se na jarní úklid teprve vydají. Je dobře, když vám vaše okolí není lhostejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…