Turnov: Sportoviště se chystají na novou sezónu

02.05.2021 18:05

Přestože epidemiologická situace ještě nedovoluje sportovat jako dřív, je třeba sportoviště připravit na novou sezónu. Městská sportovní Turnov v tuto chvíli intenzivně pracuje na tom, aby všechny turnovské areály byly v co nejlepší kondici.

Turnov: Sportoviště se chystají na novou sezónu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Tento týden probíhala rekultivace travnaté plochy na hlavním fotbalovém hřišti. Úpravy se týkaly pročesání plochy, pískování (bylo použito 30 tun písku), poté probíhalo smykování. Dále dojde k dosetí travního semene a nakonec proběhne provzdušnění plochy. Popsané úpravy vyjdou zhruba na 75 tis. Kč.

„Dále zde instalujeme rozvody pro nové ozvučení stadionu včetně elektrické přípojky pro kameru, vše v hodnotě 80 tis. Kč,“ doplnil Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov, s.r.o. Jak dodal, na fotbale se už naplno trénuje za dodržování vládních opatření. Rovněž se trénuje i na atletickém stadionu, kde probíhá údržba travnaté plochy. Na místě budou instalovány betonové patky pro novou diskařskou klec, kterou Turnov získal od Českého atletického svazu.

Anketa

Z jaké tajné služby máte největší respekt?

1%
3%
21%
3%
72%
hlasovalo: 8650 lidí

Otevření se bohužel nedočká plavecký bazén na Výšince, sezóna plynule přejde na koupaliště do Maškovy zahrady. Provoz bazénu bude obnoven až v září 2021.

V areálu Maškovy zahrady se v krytém prostoru zimního stadionu buduje nové zázemí se skladovacími prostory. Dokončuje se hrubá stavba a nastupovat budou jednotlivá řemesla. V současné době na zimním stadionu rovněž funguje antigenní testovací místo.

„Na koupališti v areálu Maškovy zahrady začínají přípravy na koupací sezónu, startujeme práce na zpevněné ploše pod minigolfem. Provádí se údržba zeleně a připravuje se technologie úpravy vody,“ popsal Pavel Mikeš. Pro návštěvníky bude připravená oblíbená skluzavka Kamikaze, která byla v rámci záruky vyměněná za novou. „Pokud počasí a epidemiologická situace dovolí, chtěli bychom koupaliště otvírat poslední květnový víkend,“ nastínil Tomáš Špinka, manažer Maškovy zahrady.

Pro veřejnost funguje skatepark, pumptrack i inline dráha, s ohledem na dodržování vládních opatření. Otevřené je spodní i horní hřiště u TSC, kde se provádí běžná údržba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.