Turnov: Výstava v městském muzeu tvoří mosty mezi generacemi šperkařů

28.11.2019 12:14

Oživení turnovské umělecké scény, podpora mladých autorů a zprostředkování mezigeneračního setkání se zkušenými šperkaři. Takové jsou cíle výstavy regenerace 4, jejíž vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 28. listopadu v 17 hodin v Muzeu Českého ráje v Turnově. Expozice přiblíží rozličné tvůrčí prˇístupy a představí Turnov coby líheň talentovaných šperkařů.

Turnov: Výstava v městském muzeu tvoří mosty mezi generacemi šperkařů
Foto: cesky-raj.info
Popisek: Muzeum Českého ráje Turnov

„Turnovsko je tradiční oblastí, kde jsou šperkaři takzvaně doma. Kde jinde by se tedy mělo konat šperkařské sympozium, než v Muzeu Českého ráje v Turnově. Je tu nejen vynikající šperkařská sbírka, ale již léta také skvělé odborné zázemí,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Muzeum Českého ráje v Turnově je se šperkem neodmyslitelně spjato. Již několik desítek let pořádá mezinárodní šperkařská sympozia a chlubí se rozsáhlou sbírkou.

„Každý druhý rok se v muzeu mohou turnovští šperkaři prezentovat novými kusy ze svých dílen či ateliérů. K okruhu místních autoru° letos opět prˇizveme hosty. Po šperkařích z Železnobrodska a Jablonecka to bude první skupina výtvarníků činných v metropoli a tři mimopražští autoři pod společnou hlavičkou Pražský výběr I – Světlana Dudková, Pavel Filip, René Hora, Simona Kafková, Štěpán Klas, Jolana Kredlová Nováková, Martina Mináriková, Kamila Mizerová Housová, Karel Votipka a Petr Vogel.  Další tvůrce chceme postupně oslovit v následujících letech,“ dodala kurátorka výstavy, šperkařka Jana Válková Střílková.
Výstava potrvá v Muzeu Českého ráje do 15. ledna příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…