Turnov: Zázemí pro děti a dospělé nově u Jizery

29.07.2018 12:49

Již podruhé se mohla turnovská veřejnost zapojit do rozhodování o čerpání zdrojů města prostřednictvím participativního rozpočtu v rámci Zdravého města a MA21.

Turnov: Zázemí pro děti a dospělé nově u Jizery
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Mezi nápady, které dorazily od občanů na radnici, byla úprava travnaté plochy u Jizery v Nudvojovicích. Projekt získal maximální podporu ve veřejném hlasování a nyní došlo i na jeho realizaci.

Předkladatelem projektu bylo Sdružení občanů Nudvojovic, které navrhovalo vybudovat zázemí pro volný čas dětí a dospělých, jehož součástí by bylo posezení s ohništěm, lavičkami a herní prvky pro děti. Díky aktivnímu přístupu předkladatele a spolupráci s turnovskou radnicí bylo dílo dokončeno a od 24. 7. 2018 slouží veřejnosti. Jak upřesnila místostarostka Petra Houšková, na září se plánuje k projektu slavnostní setkání s veřejností.

Akci realizovala firma TR Antoš a Technické služby Turnov, celková částka činila 75.793 Kč. Tamní lokalita si oživení rozhodně zasloužila, neboť je hojně navštěvovaná cyklisty a je atraktivní i pro pěší vycházky s dětmi.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …