Tvoříme Znojmo: Podívejte se na průběžné výsledky online hlasování

25.09.2018 10:02

Veřejnost už dva týdny hlasuje o realizaci návrhů v rámci participativního rozpočtování, projektu Tvoříme Znojmo. Vybírá z celkem 27 návrhů. V prvních dvou týdnech hlasování se zapojilo více než 1 300 respondentů, přičemž hlasovat lze až do neděle 7. října 2018.

Tvoříme Znojmo: Podívejte se na průběžné výsledky online hlasování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do hlasování se prozatím zapojilo 1 339 respondentů, kteří udělili celkem 7 511 hlasů. V průběžném hlasování se na prvním místě za město Znojmo drží projekt Basketbalové hřiště pro veřejnost a z návrhů od občanů městských části má zatím nejvíce hlasů projekt Konice u Znojma – náves. Kompletní tabulku s prozatímními výsledky naleznete v příloze.

V rámci hlasování může každý udělit 5 kladných a 2 záporné hlasy. Po sečtení hlasů z offline hlasování na prezentaci projektů, jež proběhlo 4. září, a online hlasování, které probíhá až do avizovaného termínu 7. října, se vytvoří pořadí projektů, které určí, jaké projekty se ve Znojmě a v jeho městských částech budou v příštím roce realizovat. V prvním ročníku participativního rozpočtování jsou vyčleněny 3 miliony korun pro projekty v městských částech a 3 miliony korun pro město Znojmo.

Přímý odkaz na hlasování je ZDE. Hlasování bude probíhat až do 7. října.

PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET – TVOŘÍME ZNOJMO
Participativní rozpočet funguje po celém světě a čím dál častěji jej používají i města v České republice. Jedná se o skvělou možnost, jak zapojit občany do rozhodování o dalším rozvoji města. Znojmo se do participativního rozpočtování díky projektu Tvoříme Znojmo zapojuje nyní poprvé. Princip je takový, že město uvolní část peněz z rozpočtu a obyvatelé vypracují a odevzdají projekty s návrhy, jak finanční obnos využít k vylepšení města. Své návrhy následně autoři projektu prezentují veřejnosti, která o nich hlasuje. Cílem není jen přerozdělit určité množství peněz, ale smyslem je vtáhnout veřejnost do dialogu o místě, kde žijí, ukázat jaké jsou možnosti obce a jak se mohou na tvoření města podílet. Na druhou stranu má participativní rozpočtování také naučit město, jak správně komunikovat a naslouchat občanům. Podrobnější informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…