Týn nad Vltavou: Do města poprvé zavítá veteránská rallye South Bohemia Classic

20.08.2020 16:01

Milovníci veteránů si přijdou na své v pátek 4. září. Do Týna nad Vltavou premiérově zavítají stroje, které psaly automobilovou historii. Jedenáctý ročník South Bohemia Classic, mezinárodní setinové rallye klasických a sportovních vozů, sem zavede 150 posádek z několika zemí světa.

Týn nad Vltavou: Do města poprvé zavítá veteránská rallye South Bohemia Classic
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Hodnotné skvosty začnou do Týna přijíždět ve směru z Hluboké nad Vltavou přes Pořežany kolem 17:30. Diváci si můžou vybrat hned několik míst, kde bude možné během pátečního podvečera veterány sledovat. Nejdříve pojedou podél Vltavy po nábřeží 5. května na parkoviště Pod Kostelem – u přístaviště pro ně bude ve spolupráci s firmou DAŇHEL AGRO připravený atraktivní měřený test.

Klenoty na čtyřech kolech poté zamíří na náměstí Míru zaparkovat před Vltavotýnský zámek. Zatímco posádky si budou vychutnávat občerstvení v novém turistickém informačním centru, návštěvníci si můžou jejich vozidla prohlédnout zblízka. Po patnáctiminutové přestávce se účastníci vydají k Jaderné elektrárně Temelín a dále po trase první etapy, která měří celkem 167 kilometrů.

Startovní pole slibuje skvělou podívanou. Diváci se můžou těšit na legendární i méně známé značky – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Austin Healey, Chevrolet, Porsche, De Tomaso, Škoda, Cadillac, DeLorean, Maserati, Alfa Romeo nebo Triumph.

XI. South Bohemia Classic 2020, největší tuzemská setinová rallye, odstartuje v pátek v 16:45 na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Trasa vede přes Hlubokou, Týn nad Vltavou, Dříteň, Vitějovice, Lhenice, Český Krumlov a Světlík do centra soutěže, Hotel Resortu Relax v Dolní Vltavici. Během sobotní etapy se posádky podívají na Třeboňsko, kde si užijí krásy jihočeských rybníků. Při návratu k Lipnu se zastaví v Borovanech a poté je čeká Grand Prix Kaplice, kterou oblíbená motoristická akce vyvrcholí.

Více informací bude průběžně zveřejňováno ZDE.

Na videosestřih z loňského ročníku se můžete podívat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…