Týn nad Vltavou: Město zakoupilo dvě dračí lodě

09.10.2021 9:37

Závody na dračích lodích si získávají v Týně nad Vltavou srdce mnoha nadšených fanoušků. Na třetí ročník závodů budou moci vyrazit posádky na městských dračích lodích. Město se rozhodlo zakoupit dvě dračí lodě (10+2 osoby).

Týn nad Vltavou: Město zakoupilo dvě dračí lodě
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Výroba tohoto typu lodí je velmi specifická, původně se zvažoval nákup prostřednictvím Kanoistické federace, lodě by byly dovezeny z Číny, avšak termín dodávky lodí by nebyl do konce letošního roku. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

Zvolila se tedy příznivější varianta od příhraničních sousedů. Výrobu dračích lodí zahájila polská firma Plastex, kterou v České republice zastupuje Tomáš Doktor, bratr známého kanoisty a olympionika Martina Doktora. Obě dračí lodě by měly být v Týně, podle ústního příslibu do konce října, dle smlouvy však nejpozději do 15. listopadu 2021. Cena jedné lodě vychází na 184 000 Kč vč. DPH. Ceny z Polska i z Číny jsou srovnatelné, ovšem díky dodání lodí v letošním roce, může město získat na nákup dotaci od Nadace ČEZ ve výši 250 000 Kč. Děkujeme Nadaci ČEZ za tuto finanční záštitu a podporu sportu na Vltavě!

Lodě budou dočasně uskladněny v garážích na Budějovické ulici. V budoucnu se počítá s umístěním v budově nového technického zázemí, které by mělo vzniknout pro dopravní cesty na nábřeží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…