Týn nad Vltavou: Samoobslužný parní tepovač bude na parkovišti pod kostelem

17.08.2021 17:03

Na parkovišti pod kostelem, namísto dvou parkovacích míst, bude instalován samoobslužný parní tepovač k čištění interiérů vozidel.

Týn nad Vltavou: Samoobslužný parní tepovač bude na parkovišti pod kostelem
Foto: Týn nad Vltavou
Popisek: Týn nad Vltavou

Provozovatelem bude firma Sikora Čištění Interiérů, věnující se čistícím službám na Vltavotýnsku od roku 2016. Původně mohl stát tepovač na tomto místě již v minulém roce. Žádost na jeho umístění byla zamítnuta z důvodu vzniku zařízení staveniště pro přístavbu kotviště, které v konečném důsledku Ředitelství vodních cest České republiky zrušilo.

Další vytipované místo pro usazení tepovače zvolila firma v ulici Orlická, avšak ani toto místo nebylo vhodné, pro možné způsobení překážky silničního provozu. Proto se firma Sikora Čištění Interiérů vrátila k původnímu záměru, situování samoobslužného parního tepovače na parkoviště pod kostelem, do jeho spodní části blíže k parku.

Jedná se o automat s funkcemi vysavače a tepovače, tepovat lze párou nebo s přístřikem detergentu (mycího prostředku). Tímto způsobem je možné čistit a dezinfikovat interiér vozidla - čalounění, sedadel, koberečků, dětských sedáků. Předpokládá se, že v září nebo v říjnu letošního roku bude automat již stát na svém místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…