U jezera Most začíná další stavba

19.01.2018 7:36

Až do června příštího roku bude u jezera Most probíhat další stavba. Tou je výstavba místních obslužných komunikací, tedy silnice a chodníků, a přivedení základních inženýrských sítí, jako je elektrická energie, voda nebo kanalizace. Stavbou budou významně ovlivněny celé jižní svahy jezera včetně prostoru napojení na komunikaci III/2538 Most – Braňany.

U jezera Most začíná další stavba
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Do prostoru staveniště bude po dobu výstavby zakázán vjezd automobilů i vstup osob. Stavba si vyžádá i uzavírku části komunikace v Hřbitovní ulici ve směru k parkovišti u nového hřbitova, o této uzavírce budeme veřejnost včas informovat. „Těší nás, že se veřejnost o jezero zajímá, nicméně zákaz vstupu na staveniště je třeba brát vážně. Předejdeme tím nežádoucím úrazům,“ říká primátor Jan Paparega.

Stavbu prostřednictvím Ministerstva financí kompletně financuje stát a to z prostředků vyčleněných na zahlazování vlivů důlní činnosti v Ústeckém a Karlovarském kraji. Zhotovitelem stavby je firma HERKUL, která se stala vítězem veřejné zakázky s nabídkovou cenou 107,6 mil. Kč vč. DPH. Oproti předpokládaným nákladům činí dosažená úspora více než 60 procent. Protože dodavatel v dané lokalitě již realizuje stavbu silnice III/2565 Most – Mariánské Radčice a v místě disponuje veškerou mechanizací a vybaveným zařízením staveniště, mohl nabídnout tak nízkou cenu. Nemalou roli také hraje skutečnost, že obalovna (výrobna asfaltových směsí) tohoto dodavatele se nachází v relativně krátké dojezdové vzdálenosti od místa stavby.

Výstavba obslužných komunikací a přivedení sítí je druhou ze tří zásadních staveb v okolí jezera. První je právě probíhající výstavba silnice Most – Mariánské Radčice. Poslední pak bude vybudování pobřežní oddychové zóny. Otevření jezera pro veřejnost se předpokládá v červnu roku 2019. „Tento termín v sobě zahrnuje i dostatečnou časovou rezervu, takže červen 2019 lze z pohledu otevření jezera Most veřejnosti považovat za definitivní“, doplnil primátor Paparega.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.